Tags

, , , , , , ,

Να και σε κάτι ακόμη που πάλι οι Έλληνες φοιτητές πρωτοπόρησαν! Το ORASIS είναι η πρώτη Ελληνική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφίας για iPhone (αφού πέρασε επιτυχώς τα tests της Αpple) και η πρώτη παγκοσμίως, για mobile συσκευές, που υπολογίζει την «εμφάνιση της σκηνής» (compute the appearance of a scene) έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος παρατηρητής. Κύριος στόχος του είναι να μετασχηματίσει τις φωτογραφίες έτσι ώστε να μειωθεί η διαφορά μεταξύ αυτού που βλέπουμε με τα μάτια μας και αυτού που καταγράφει η κάμερα του κινητού τηλεφώνου.

Πρόσφατα η εφαρμογή ORASIS συμμετείχε στο διαγωνισμό Ελληνικών mobile εφαρμογών της εταιρείας Velti και επιλέχθηκε από τους κριτές σαν μια από τις καλύτερες 5 εφαρμογές του διαγωνισμού.

Οι 5 φιναλίστ, θα συμμετάσχουν σε καινούριο διαγωνισμό, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα, για την ανάδειξη της καλύτερης ελληνικής mobile εφαρμογής.

Τέλος, το ORASIS αποτελεί προϊόν πολύχρονης ακαδημαϊκής έρευνας που ξεκίνησε στα πλαίσια διδακτορικής διατριβής, στο Eργαστήριο Ηλεκτρονικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όπως βλέπουμε, τα παιδιά, φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, κάνουν εξαιρετική δουλειά στον τομέα της έρευνας σε πάρα πολλά επίπεδα και τους αξίζουν όχι μόνο συγχαρητήρια, αλλά φυσικά να βρουν το κουράγιο και την δύναμη να μπορέσουν να επιβιώσουν στην δύσκολη σημερινή εποχή.

Περισσότερα για αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να δείτε εδώ.